Κολλήματα
Σε σημεία υψηλής συγκέντρωσης δεν συνδέονται όλοι.
Η λύση δεν είναι η επανεκκίνηση της κεραίας, ούτε η επιλογή κεραίας ανάλογα με το τι διαφημίζει ο κατασκευαστής.
Η λύση είναι η σωστή επιλογή εξοπλισμού, η σωστή τοποθέτησή τους και η σωστή ρύθμισή τους για ισοκατανομή της κίνησης δεδομένων.
Για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Roaming δηλαδή ένα ενιαίο δίκτυο όπου δε μεσολαβεί αποσύνδεση και επανασύνδεση όταν μεταβαίνεις από τη μια κεραία στην άλλη.
Η σύνδεση είναι αργή όταν συνδεθούν πολλοί.
Εμπόδια στο ασύρματο δίκτυο
Η μέγιστη εμβέλεια ενός ασύρματου δικτύου δεδομένων που δίνεται ώς προδιαγραφές σε διάφορες συσκευές αποτελεί μέτρηση σε ανοιχτό χώρο και ιδανικές συνθήκες. Στις πραγματικές εφαρμογές όμως, οι τοίχοι, τα γραφεία και άλλες μεγάλες κατασκευές αποτελούν εμπόδιο στην ασύρματη επικοινωνία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα μειώσουν επιπλέον την ταχύτητα αποστολής και λήψης των δεδομένων μέσω του ασύρματου δικτύου.
Κάποιες κατασκευές αποτελούν εμπόδια στην ασύρματη μετάδοση. Για παράδειγμα, οι πέτρινοι τοίχοι, τούβλα ή βαριές επικαλύψεις απο γύψο, ιστορικά κτίρια αποτελούν εμπόδιο στην ασύρματη επικοινωνία. Γιαυτό τον λόγο, η ασύρματη εγκατάσταση σε ένα παλιό κτίριο μπορεί να απαιτεί περισσότερα access points συγκριτικά με ένα πιο σύγχρονο κτίριο. Ωστόσο για ένα ιστορικό κτίριο είναι ιδανική μια ασύρματη εγκατάσταση όπου αποφεύγεται η χρήση καλωδίωσης.
Η χρήση νέως τεχνολογιών ασύρματης δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολες κατασκευές. Το πρωτόκολλο 802.11n προσφέρει πολύ καλύτερη range απο τα παλιότερα πρωτόκολλα αλλά μπορεί να είναι και άχρηστο σε λάθος αρχιτεκτονική δικτύου. Οι mesh τοπολογίες δικτύων μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολα κτίρια επιτρέπωντας στα δεδομένα να περάσουν απο ασύρματο router σε ασύρματο router μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.